In de media

 

 

Handboek Psychiatrie en Zwangerschap

Begin 2024 verscheen het geheel herziene Handboek Psychiatrie en Zwangerschap. Samen met Evelien van Altena heb ik daarin een hoofdstuk geschreven over ondersteunende gespreksvoering bij psychisch lijden na een bevalling. Vanuit onze professionele- én ervaringsdeskundigheid geven wij concrete handvatten om daadwerkelijk een steun te kunnen zijn voor de vele jonge ouders voor wie de eerste periode met hun baby overschaduwd wordt door angst, somberheid en stress. En beschrijven we hoe je kunt helpen om aan deze ontwrichtende ervaring een waardevolle betekenis te geven. Waardoor deze periode er uiteindelijk niet alleen een is van lijden, maar ook van transformatie en groei.

Je leest er hier meer over.

Vakblad Vroeg

GGZ gelezen

Samen Bevallen

Kraamsupport

Babyconges

Het Jonge Kind

Vakblad Vroeg

Kiddo

KCKZ-Special

IMH Nederland

Podcast 'Praten over depressie'

Voor de eerste aflevering van het tweede seizoen van de podcast 'Praten over depressie' ben ik door maker Maarten Bos geïnterviewd over het verschijnsel postpartum depressie. Tevens doet in deze aflevering Cindy Schoenmakers (beheerder van de facebookpagina Postnatale depressie - Je staat er niet alleen voor) haar persoonlijke verhaal.

Je kunt de podcast beluisteren via Spotify of je eigen podcast app.

Documentaire 'Roze Wolk'

Op deze site kun je de documentaire 'Roze Wolk' bekijken, gemaakt door filmmaakster Anne-Marieke Graafmans. In deze ontroerende film vertellen vier vrouwen openhartig over hun postpartum depressie. Bijzonder is dat ook hun partners uitgebreid aan het woord komen.  Ik heb destijds meegewerkt aan de informatie- en publiciteitscampagne rond de televisie-uitzending van de film.