Over Anne Marleen Meulink

Anne Marleen Meulink

Het is spannend om hulp te zoeken, dat begrijp ik goed. Ik heb zelf in jouw schoenen gestaan, toen ik me in 2004 na de geboorte van mijn eerste kind tot mijn grote schrik en verbazing enorm somber en angstig voelde. De combinatie van deze indringende ervaring met mijn inhoudelijke kennis over postpartum / postnatale depressie, maakt dat ik nu velen de steun in de rug kan geven die zij nodig hebben. Ik zal naar je luisteren en je helpen om uit te vinden hoe jij, ook nu je moeder bent, prettig kunt leven.

Neem gerust contact met mij op. Ik kijk ernaar uit om je te leren kennen.

'Even the darkest night will end and the sun will rise' - Victor Hugo

(Werk)ervaring

 • Auteur boek 'Postpartum depressie. Oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning'
 • Auteur diverse artikelen over postpartum depressie (zie o.a. 'in de media' )
 • CRKBO geregistreerd docent diverse scholingen over postpartum depressie (zie o.a. 'professionals' )
 • Ervaringsdeskundige postpartum depressie
 • Trainer ouderparticipatie en taal
 • Coördinator Kinderopvang Asielzoekerscentrum Utrecht
 • Leraar basisonderwijs

Opleiding

 • Perinatale Counseling
 • Maternal Mental Health Certificate Training for Mental Health and Clinical Professionals, Postpartum Support International
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy) voor professionals, SeeTrue Mindfulness
 • (Stress)counseling, counseling bij depressie en rouw, CIVAS
 • Diverse scholingen op het gebied van perinatale geestelijke gezondheid
 • PABO, Hogeschool Domstad
 • Culturele en Sociale Antropologie, Radboud Universiteit