Campagne postnatale depressie

Vandaag start het ministerie van Volksgezondheid een campagne om postnatale depressie uit de taboesfeer te halen. Dat is goed nieuws en hard nodig! Uit onderzoek door het ministerie blijkt dat van de 23.000 vrouwen die jaarlijks in Nederland depressief worden na een bevalling, ruim de helft geen hulp krijgt. Vrouwen vinden het moeilijk en schaamtevol om te vertellen dat zij zich uitgerekend op dit moment in hun leven somber of angstig voelen. Een derde van de vrouwen verzwijgt hun sombere gevoelens zelfs voor hun eigen partner. Opvallend is dat het consultatiebureau en de kraamzorg slechts door 17 procent van de vrouwen worden geraadpleegd voor advies. Er is dus nog een weg te gaan voordat alle vrouwen die de pech hebben een postnatale depressie te ontwikkelen, de hulp krijgen die zij nodig hebben en verdienen. Worstel je zelf met een postnatale depressie? Wacht dan niet langer, en zoek hulp. Hoe spannend dat ook is... Wanneer je vrijblijvend wilt overleggen over wat ik voor je kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.